Kan een stalen binnendeur in een bestaand kozijn geplaatst worden?

De installatie van een stalen deur in een bestaand frame is een uitstekende keuze voor mensen die extra veiligheid en duurzaamheid aan hun huis willen toevoegen. Stalen deuren bieden een aantal voordelen waardoor ze de ideale keuze zijn voor zowel nieuwbouw als het achteraf inbouwen van bestaande woningen met kozijnen.

Ee374e02bcd83adf41042280e1a0559b - Lammerink Exclusive Steel

Stalen binnendeur in een bestaand kozijn

Stalen deuren zijn in de eerste plaats ongelooflijk robuust en veilig. Ze zijn veel moeilijker te doorbreken dan een traditionele deur, waardoor ze een effectief afschrikmiddel zijn tegen indringers en mogelijke huisinbraken. Stalen deuren hebben ook betere brandwerende eigenschappen dan modellen op houtbasis; ze zullen niet ontbranden of verzwakken bij blootstelling aan extreme temperaturen. Bovendien zijn ze superieur weerbestendig en bieden ze extra isolatie tegen tocht en temperatuurveranderingen. Dit maakt ze vooral gunstig in omgevingen waar extreme winter- of zomer klimaatomstandigheden gebruikelijk zijn.


Stalen deuren bieden ook een luxer interieur in vergelijking met houten opties. Ze kunnen in tal van kleuren worden geverfd of gebeitst, waardoor huiseigenaren het uiterlijk van hun deur kunnen afstemmen op de algehele interieur van de buiteninrichting van hun huis. Bovendien hebben stalen deuren in de loop van de tijd minder onderhoud nodig dan modellen op houtbasis - ze zullen niet barsten, rotten of kromtrekken door vochtschade zoals houten deuren - wat betekent dat u zelfs decennia later minder geld zult uitgeven aan onderhoud.

Het installeren van een stalen deur in een bestaand frame vereist technische kennis die over het algemeen niet door de huiseigenaar zelf gedaan kan worden; het gaat om het vervangen van de bestaande deur door een voorgehangen stalen deur die in het huidige kozijn past. O.a. scharnieren en sloten moet worden overgebracht van de oude deur voordat de nieuwe goed wordt geïnstalleerd en stevig wordt afgedicht rond de omtrek met afdichtmiddel of kitmateriaal. Het kan echter nodig zijn extra versteviging toe te voegen als uw bestaande frame niet sterk genoeg is om een ​​zwaarder stalen model te dragen.


Het installeren van een stalen deur in een bestaand frame biedt vele voordelen waardoor het een populaire keuze is onder huiseigenaren die op zoek zijn naar meer veiligheid en mooier interieur tegen een betaalbare prijs. Stalen deuren gaan langer mee dan alternatieven zonder frequent onderhoud, bovendien zien ze er geweldig uit en zijn ze verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren voor elk gewenste interieur voor de buiteninrichting van uw huis. Als u op zoek bent naar een makkelijke manier om de beveiligingsmaatregelen van uw huis te upgraden en tegelijkertijd extra stijlpunten toe te voegen, overweeg dan om vandaag nog een stalen deur voor uw bestaande kozijn te bestellen. Neem contact op met Lammerink Exclusive Steel voor alle mogelijkheden en wij ontzorgen u graag.

Facebook
berichten