Stalen deursoorten: hoe zit het met tocht en geluid?

Stalen deuren zijn een uitstekende keuze als het gaat om tocht en geluidsisolatie. Er zijn echter verschillende soorten stalen deuren en elk type heeft zijn eigen eigenschappen als het gaat om tocht en geluid. Hieronder staan alle stalen deursoorten op een rijtje.

Steel door - Lammerink Exclusive Steel

Stalen taatsdeuren

Stalen taatsdeuren zijn de meest populaire stalen deursoorten en zijn bekend om hun minimalistische design en draaimechanisme. Deze deuren hebben een centraal draaipunt aan de boven- en onderkant van de deur, waardoor ze soepel openen en sluiten. Omdat stalen taatsdeuren volledig afsluiten, zijn ze een uitstekende keuze als het gaat om tocht en geluidsisolatie.


Stalen scharnierdeuren

Stalen scharnierdeuren zijn een klassieke keuze voor zowel luxe als commerciële toepassingen en kunnen worden aangepast aan verschillende ontwerpen. Hoewel stalen scharnierdeuren een goede isolatie hebben, kunnen ze tocht veroorzaken als ze niet goed zijn geïnstalleerd. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede afdichting tussen de deur en het kozijn.


Stalen schuifdeuren

Stalen schuifdeuren zijn een ideale keuze voor kleinere ruimtes en worden vaak gebruikt in moderne en industriële interieurs. Omdat deze deuren in de muur kunnen worden geschoven, hebben ze de neiging om minder tocht te veroorzaken dan scharnierdeuren. Bij het kiezen van een stalen schuifdeur is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het mechanisme, omdat een slecht functionerende schuifdeur kan zorgen voor geluidsoverlast.


Stalen pivotdeuren

Stalen pivotdeuren zijn vergelijkbaar met taatsdeuren, maar hebben slechts één draaipunt aan de bovenkant van de deur. Omdat pivotdeuren niet volledig afsluiten, kunnen ze iets meer tocht veroorzaken dan taatsdeuren. Het is echter nog steeds mogelijk om een goede isolatie te bereiken door te kiezen voor een stalen pivotdeur met een goed afdichtingssysteem.


Stalen vouwdeuren

Stalen vouwdeuren zijn een innovatieve oplossing voor grotere openingen en kunnen eenvoudig worden opgevouwen om een ​​grotere doorgang te creëren. Deze deuren zijn echter minder geschikt voor ruimtes waar een goede isolatie en geluidsisolatie vereist zijn. Om het beste uit stalen vouwdeuren te halen, is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige isolatiematerialen en afdichtingssystemen.


Kortom, elke stalen deursoort heeft zijn eigen kenmerken als het gaat om tocht en geluidsisolatie. Bij het kiezen van de juiste stalen deur is het belangrijk om rekening te

Wilt u meer informatie ontvangen of een stalen deur bij u mogelijk is? Neem contact op met Lammerink Exclusive Steel.


Facebook
berichten