Tips voor het onderhoud van een stalen trap

Een stalen trap kan een prachtig en duurzaam pronkstuk zijn in uw huis of bedrijf. Maar om ervoor te zorgen dat uw trap altijd in de mooiste staat blijft, zijn er enkele belangrijke onderhoudstips die u moet kennen.

Steel stairs - Lammerink Exclusive Steel

Maak de stalen trap regelmatig schoon

Als u met enige regelmaat uw trap schoonmaakt, zal dit de trap ook écht mooi houden. Oftewel een veel langere levensduur dan een stalen trap van ander materiaal. Hiervoor kunt u een zachte doek of sponsje met milde zeep en wat warm water gebruiken om het vuil en/of stof weg te halen. Ons advies is om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Of materiaal dat schuurt. Dit kan het oppervlak van de trap namelijk beschadigen.


Controleer de stalen trap op schade

Controleer tijdens de schoonmaak ook altijd even of uw stalen trap een teken heeft van schade of mogelijk slijtage. U kan letten op losse schroeven, verbindingen, krassen of plekken waar roestvorming voor komt. En als u een (mogelijk) probleem ontdekt, adviseren wij om even contact op te nemen met een professional. Om deze plekken op tijd te repareren voordat ze erger worden. U kunt altijd contact opnemen met Lammerink Exclusive Steel.


Voorkom corrosie op de stalen trap

Corrosie is een veelvoorkomend probleem bij stalen trappen, vooral in vochtige omstandigheden. Om dit te voorkomen, kunt u uw trap periodiek behandelen met een anti-corrosiemiddel. Dit zal helpen roestvorming te voorkomen en de levensduur van uw trap te verlengen. Laat u goed adviseren op het gebied van anti-corrosiemiddel en wanneer u hiermee aan de slag moet.


Beschermende afwerking

Een beschermende afwerking kan helpen om uw stalen trap te beschermen tegen krassen, slijtage en andere schade. Overweeg een duurzame coating zoals poedercoaten of verf om uw trap te beschermen en zijn uitstraling te behouden.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren en uw stalen trap goed te beschermen, kunt u ervoor zorgen dat deze er goed blijft uitzien en veilig blijft voor gebruik. Vergeet niet om uw trap regelmatig schoon te maken, op schade te controleren, corrosie te voorkomen en een beschermende afwerking aan te brengen voor de beste resultaten. Wilt u meer weten over het onderhouden van stalen trappen? Of twijfelt u over de aanpak? Neem dan contact op met Lammerink Exclusive Steel.


Facebook
berichten