Verschillende soorten stalen trappen

Als u op zoek bent naar een stalen trap voor uw woning of bedrijfspand, dan heeft u verschillende mogelijkheden. In dit artikel zullen we enkele soorten stalen trappen bespreken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Steeldoor outside - Lammerink Exclusive Steel

Rechte stalen trap

Dit is de meest eenvoudige vorm van een stalen trap. Een rechte trap bestaat uit treden die recht omhoog gaan, zonder bochten of wendingen. Dit type trap is vaak de meest praktische oplossing, omdat deze weinig ruimte in beslag neemt en gemakkelijk te plaatsen is.


Kwarte stalen trap

Een kwarte trap wordt ook wel een kwartslagtrap genoemd. Deze trap heeft één bocht van 90 graden, waardoor deze minder steil is dan een rechte trap en er meer ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld een tussenbordes.


Dubbele trap

Een dubbele trap bestaat uit twee aparte delen, die elk een eigen trap hebben. Deze trappen kunnen parallel of haaks op elkaar staan. Dit type trap biedt veel mogelijkheden op het gebied van de indeling van uw woning of pand.


Spiltrap

Een spiltrap is een compacte trap die draait om een centrale paal. Dit type trap is ideaal als u weinig ruimte heeft in uw woning of pand. Een spiltrap kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.


Wenteltrap

Een wenteltrap is vergelijkbaar met een spiltrap, maar heeft aanzienlijk meer ruimte nodig. Deze trap heeft bovendien een ronde vorm en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.


Zoals u ziet zijn er vele soorten stalen trappen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Het is belangrijk om goed na te denken over de functie en plaatsing van uw trap, zodat u de juiste keuze maakt voor uw situatie. Neem gerust contact op met Lammerink Exclusive Steel voor meer gratis advies

Facebook
berichten