Stalen deuren zijn niet alleen prachtige toevoegingen aan elk interieur, ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Met de juiste aanpak en materialen kun je jouw stalen deuren in topconditie houden en hun glans en uitstraling behouden. In deze blog geven we je handige tips en trucs om jouw stalen deuren goed schoon te maken en te onderhouden.

BHJ 3055 - Lammerink Exclusive Steel

Stap 1: Verwijder stof en vuil

Voordat je begint met het schoonmaken van jouw stalen deuren, is het belangrijk om eerst het oppervlak stof- en vuilvrij te maken. Dit kun je doen door de deur af te stoffen met een zachte, droge doek of met een stofzuiger met een borstelopzetstuk. Zorg ervoor dat je alle hoeken en gaten bereikt, inclusief de scharnieren en deurknop.

Stap 2: Maak de deur schoon

Als de deur stof- en vuilvrij is, kun je beginnen met het schoonmaken van de deur zelf. Gebruik hiervoor een zachte doek of een spons en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of schurende sponzen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken op het oppervlak van de deur.

Breng het schoonmaakmiddel aan op de doek of spons en wrijf voorzichtig over de deur, waarbij je extra aandacht besteedt aan vlekken en vuil. Spoel vervolgens de deur af met schoon water en droog deze af met een zachte, droge doek.

Stap 3: Behandel de deur met een beschermend middel

Als je jouw stalen deur nog beter wilt beschermen tegen vuil en vlekken, kun je deze behandelen met een beschermend middel. Er zijn verschillende soorten beschermende middelen beschikbaar, zoals wax, polijstmiddelen en lakken. Kies het middel dat het beste past bij jouw deur en volg de instructies op de verpakking voor het aanbrengen ervan.

Stap 4: Onderhoud de deur regelmatig

Om jouw stalen deur in topconditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Maak de deur minstens een keer per maand schoon en verwijder eventuele vlekken of vuil direct om te voorkomen dat deze zich vastzetten op het oppervlak.

Gebruik bij het onderhouden van jouw stalen deur geen agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen. Deze kunnen het oppervlak beschadigen en krassen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan zachte doeken, sponzen en mild schoonmaakmiddel.

Stalen deuren zijn niet alleen prachtig, maar ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Volg deze eenvoudige stappen om jouw stalen deuren in topconditie te houden en te genieten van hun tijdloze uitstraling en duurzaamheid.


Overige Showcases

Facebook
berichten