Kan ik het uiterlijk van stalen trappen aanpassen aan mijn interieur?

Of u nu een modern, industrieel of klassiek interieur heeft, het aanpassen van het uiterlijk van stalen trappen is zeker mogelijk. Stalen trappen bieden een sterke en duurzame constructie, maar dat betekent niet dat u vastzit aan een standaard ontwerp.

Donkere stalen trap - Lammerink Exclusive Steel

De verschillende afwerkingsopties bij stalen trappen

Een manier om het uiterlijk van een stalen trap aan te passen, is door te kiezen voor een specifieke afwerking. Er zijn verschillende opties beschikbaar die passen bij diverse interieurstijlen.

1. Poedercoating: Met poedercoating kunt u de trap een kleur geven die past bij uw interieur. Of u nu gaat voor een opvallende kleur of juist iets subtiels, het is allemaal mogelijk. Daarnaast biedt poedercoating ook extra bescherming tegen krassen en slijtage.

2. RVS: Roestvrij staal (RVS) is een populaire keuze voor moderne interieurs. De glanzende uitstraling geeft een strak en eigentijds effect aan uw trap. Daarnaast is RVS goed bestand tegen corrosie en gemakkelijk schoon te maken.

3. Houten treden: Als u warmte en gezelligheid wilt toevoegen aan uw interieur, kunt u ervoor kiezen om de treden van de stalen trap te bekleden met hout. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en past goed bij een landelijke of klassieke inrichting.


Aanpassingen aan het ontwerp bij stalen trappen

Naast het kiezen van de juiste afwerking, zijn er ook mogelijkheden om het ontwerp van de stalen trap aan te passen aan uw wensen.

1. Balustrade: De balustrade van de trap is een belangrijke toevoegign dat bijdraagt aan het uiterlijk. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals glazen panelen of decoratieve spijlen. Kies een balustrade die past bij uw interieur en smaak.

2. Trapleuning: De trapleuning kan ook worden aangepast om bij uw interieur te passen. Kies bijvoorbeeld voor een leuning gemaakt van hout, staal of zelfs leer. Het toevoegen van details zoals verlichting in de leuning kan ook een uniek accent geven.

3. Verlichting: Het toevoegen van verlichting aan de stalen trap kan niet alleen de veiligheid verbeteren, maar ook de volledige uitstraling. Denk aan LED-strips op de treden of subtiele verlichting langs de zijkanten van de trap.


Een aangepaste stalen trap laten maken

Als u echt uniek wilt zijn, kunt u het beste kiezen om een stalen trap op maat te laten maken. Hierdoor heeft u volledige controle over het ontwerp en kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. Lammerink Exclusive Steel kan samen met u de mogelijkheden bespreken en een trap creëren die perfect past bij uw interieur.


Overige Showcases

Facebook
berichten